In een echte conflictsituatie zal men over deze twee grenzen heengaan. Dit kan fysieke gevolgen met zich meebrengen, maar zal vrij zeker ook bepaalde emoties losmaken. Die zullen voor iedereen weer anders zijn. Om hiermee te leren omgaan worden leerlingen in een gecontroleerde omgeving met hun eigen grenzen geconfronteerd.

Door de trainingen leer je namelijk meer over je zwakke en sterke punten:

 1. Werken aan je zwakke punten geeft je meer zelfvertrouwen.

 2. Werken aan je sterke punten geeft je energie een positief impuls.

Beginners en geïnteresseerden die meedoen in de groepslessen krijgen vooraf een korte inleiding en twee (proef)lessen gratis. De persoon die het gesprek met de geïnteresseerden aangaat vertelt dan wat meer over onze stijl en beantwoordt graag je vragen. Dit biedt tevens de gelegenheid elkaar wat beter te leren kennen.

 1. Warming-up/conditietrainingDeze onderdelen zijn de beginselen van de training. Spieren worden losgemaakt en het lichaam wordt in een zodanige toestand gebracht ter voorbereiding van de training. Dit onderdeel dient ter verbetering van de lichamelijke conditie en vergroot je uithoudingsvermogen, lenigheid en fysieke kracht. Beginners kunnen in een aangepast tempo aan de oefeningen meedoen.
 2. TrainingsvormenHier zijn vele vormen in waar de leerlingen naar niveau en kennis in groepen kan worden ingedeeld. Het aanleren van de technieken geschiedt in de gymzaal met een grote groep en in de Gym met een kleinere groep. De Paulu Sembilan kent vele oefenvormen die in vele gevallen met een partner worden beoefend. De belangrijkste oefenvormen van de silat stijl die met nadruk worden geoefend zijn de looptechnieken (langkahs) die de basis vormen van de silat stijl. Er wordt ook met wapens getraind in aangepaste vorm. Echte wapens worden alleen door gevorderde leerlingen gebruikt. Overigens is voor deze stijl geen bijzondere lenigheid vereist.
 3. SparrenSparren is hier een onontkombaar feit. Dit komt omdat de stijl de realiteit probeert te evenaren en met sparren je de gelegenheid geeft de geleerde technieken toe te passen. Bij het sparren bij de jeugd, de junioren en de PCF groep is het dragen van protectie materiaal verplicht gesteld, dit is om blessures te voorkomen. Bij de senioren van de Silat is de verplichting van protectie materiaal open gelaten of zij met of zonder willen sparren. Door het sparren leren de studenten op een competitive wijze zijn/haar technieken toe te passen als overbrugging naar het echte gevecht. Doordat er scherp op het doceren wordt gelet kunnen jong en oud dan ook plezierig met elkaar sparren.
 4. Cooling-downIedere training wordt afgerond met een cooling-down. Deze afsluiting zorgt er voor dat men mentaal en fysiek tot rust komt, het bevorderd ook de afvoer van afvalstoffen in het lichaam.
 5. BenodighedenOm Pencak Silat, MMA, Sumatraans kickboxen op een juiste wijze te beoefenen is het belangrijk om over de juiste accessoires en kleding te beschikken. Onderstaande lijst geeft aan welke items nodig zijn om deze sporten op een juiste en veilige manier te beoefenen.

Naar de shop

DENK AAN:

 • Scheenbeschermers

 • Tok of cup

 • MMA of Kickboxbroekje

 • Comfortabel T-shir

 • Bandage

 • MMA Handschoenen

 • Box Handschoenen

 • Bitje

Fysieke mentale emotionele grenzen

Grenzen verleggen door trainen.

wij heten u welkom

**** lid worden 
**** sponsor worden ****
FIND US ****

Bank:

ABN-Amro : NL14 ABNA 0249 7508 64

P.S. MinangKabau Paulu Sembilan

Hoofddorp

 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • Google+ Social Icon
 • YouTube Social Icon
 • Pinterest Social Icon
 • Instagram Social Icon

Contact:

Graftermeerstraat 53 F, 2131 AB Hoofddorp info.minangkabauhoofddorp@gmail.com

Mob: +31 6 54 211 217