Zelfverdediging

De Zelfverdediging is een Sumatraanse Silat stijl uit West-Sumatra en valt onder de PAUH groep. De stijlnaam is de "Paulu Sembilan" en is een buiten wijk van de West-Sumatraanse stad Padang. De stijl bestaat al sinds 1921 en is in de jaren 60 door Pak Will Thomson in Nederland geïntroduceerd. De stijl heeft zijn ontwikkeling in Nederland doorgemaakt, door kleine veranderingen en invloeden te combineren met de bewegingsleer van de west Javaanse pencak silat stijl "Cimande", die Roy Smith van zijn vader geleerd had, voordat hij zich aansloot bij de groep van Oom Will. 

Sinds 1983 is de toenmalige stijlnaam Menang Kabau veranderd in Paulu Sembilan. De stijl was in eerste instantie alleen bedoeld voor zelfverdediging en niet voor commerciële doeleinden zoals het deelnemen aan Nationale en Internationale wedstrijden.  

Van origine is de stijl afkomstig uit het dorpje Kubu Durian in Padang. West Sumatra behoord tot de Pauh groep die uit 14 clans bestond. Hedendaags bestaat de Pauh groep uit 2 groepen: Pauh Limo (5) en Pauh Sambilan (9), Kubu Durian behoord tot de groep "Pauh Sambilan".

De Zelfverdediging van MinangKabau Hoofddorp werd op twee locaties in Hoofddorp gegeven.

 1. Floriande:  Hier werd lesgeven aan de Jeugd, Junioren en beginners Senioren in een gymzaal. Leraar van de deze locatie is Andy Rademaker, hoofdtrainer van de Paulu Sembilan. De trainingen waren voor recreanten en topsporters. De trainingsvormen die hier gegeven werden zijn de basisvormen van  de Paulu Sembilan stijl. De Paulu Sembilan stijl bestaat uit Tanding   en Seni   dit  zijn  wedstrijdvorm in competitie verband. 

 2. Pax: Was een ruimte waar de vereniging inspeelde op de vraag van zijn leden. Op deze locatie werd de aandacht gevestigd op conditie- en zaktrainingen aan groepen van maximaal 10 personen. De Sumatraanse zelfverdedigingslessen op deze locatie waren voor gevorderden.  Voor meer info

Trainingsvormen zijn voorbeelden uit de realiteit en zijn opzicht korte en directe handelingen. De denkwijze van de Paulu Sembilan is om een tegenstander zo snel mogelijk uit te schakelen. 

Naar de Paulu Sembilan

 

Naar de Paulu Sembilan stijL

Ben je geïnteresseerd en wil je eerst een GRATIS les proberen: 

 1. download dan het inschrijfformulier en vul dit in.

 2. Ga daarna naar aanmelden of inloggen en registreer je online. 

 3. Neem het inschrijfformulier mee naar de eerste les.

Trainingsonderdelen:

 1. PTZ-Conditie training

 2. Kickboksen

 3. Zelfverdediging.

 4. PCF (Pauh Combat Fight)

 5. Personal Training

**** lid worden 
**** sponsor worden ****
FIND US ****

Bank:

ABN-Amro : NL14 ABNA 0249 7508 64

P.S. MinangKabau Paulu Sembilan

Hoofddorp

 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • Google+ Social Icon
 • YouTube Social Icon
 • Pinterest Social Icon
 • Instagram Social Icon

Contact:

Graftermeerstraat 53 F, 2131 AB Hoofddorp info.minangkabauhoofddorp@gmail.com

Mob: +31 6 54 211 217