Kickboksen & Boksen

Kickboksen en boksen met Sumatraanse invloeden is een NIEUW onderdeel van MinangKabau Hoofddorp. Het Sumatraans Kickboksen (in het kort SK) is een combinatie van kicken en boksen met Aziatische inbreng, met deze vecht vormen zal deel worden genomen aan kickboks- en Free fight wedstrijden. De vechters  komen uit onder Pauh Combat Fight  (in het kort PCF). In eerder genoemde vormen zal veel gebruik worden  gemaakt  van vele basistechnieken uit het boekje van de Sumatraanse zelfverdedigingskunst de "Paulu Sembilan", zoals: aanval-, verdediging, overname en grondtechnieken. 

De trainingswijze in Gym Minang is aangepast naar de vraag van haar leden, zodat iedereen mee kan doen aan de training. Het gebruik maken van contact is in 2 groepen verdeeld:

 1. Bij Kickboksen: is het alleen toegestaan op het lichaam en de benen, het hoofd is niet toegestaan. (Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het hoofd NIET geraakt kan worden, ongelukjes gebeuren wel eens).

 2. Wedstrijd training: in de wedstrijdtraining is het raken van het hoofd WEL toegestaan.

 3. De techniek trainingen worden in veel gevallen op Pads, Trapkussen en (Boks)-Zak uitgevoerd. Door het trainen met kleinere groepen is er meer tijd en aandacht over voor de technieken en uitvoeringen van b.v. stoten en trappen.

De kleding:

In de SK en de PCF training is het dragen van verplichte kleding niet zo belangrijk. Een ieder bepaald daar, hoe zijn kleding keuze is zolang het maar een lange of een korte trainingsbroek is met daarop een t shirt met korte of lange mouwen. 

Bescherming:

In de SK en PCF trainingen is het dragen van Boks- of Punchhandschoenen verplicht gesteld, dit om beschadiging en blessure te voorkomen. Het gebruik van bandage is niet verplicht, maar wij adviseren om het wel te gebruiken het geeft meer steun aan je hand en pols.

Deelnemen aan kickbokstrainingen is vanaf 6 jaar. Voor meer informatie ga naar: prijzen en tijden

Ben je geïnteresseerd en wil je eerst een GRATIS les proberen: 

 1. download dan het inschrijfformulier en vul dit in.

 2. Ga daarna naar aanmelden of inloggen en registreer je online. 

 3. Neem het inschrijfformulier mee naar de eerste les.

Trainingsonderdelen:

 1. PTZ-Conditie training

 2. Kickboksen

 3. Zelfverdediging (voor gevorderden).

 4. PCF (Pauh Combat Fight)

 5. Personal Training

**** lid worden 
**** sponsor worden ****
FIND US ****

Bank:

ABN-Amro : NL14 ABNA 0249 7508 64

P.S. MinangKabau Paulu Sembilan

Hoofddorp

 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • Google+ Social Icon
 • YouTube Social Icon
 • Pinterest Social Icon
 • Instagram Social Icon

Contact:

Graftermeerstraat 53 F, 2131 AB Hoofddorp info.minangkabauhoofddorp@gmail.com

Mob: +31 6 54 211 217